tiistai 15. tammikuuta 2013

Vilay - thailounas Eiffelin tuntumassa

Oletko Eiffelin tuntumassa ja nälkä yllättää? Haluat silti vältellä ylihintaisia turistirysiä ja ketjuravintoloita? Mielesi tekisi kenties raikasta thairuokaa?


vilay08

Vilay on rue du Commercen sivukujalle piilotettu pienehkö thairavintola, jolla on uskollinen asiakaskunta.

vilay01

Vilayn sisustus on viihtyisä, vaikkei ehkä poikkeuksellinen. Siisteystaso on kohtuullinen, vessaa myöten.

vilay02

Lukuisista Buddhista ja elefanteista itselleni tulee mieleen paremminkin Intia kuin Thaimaa, mutta salissa pyörivä henkilökunta on kyllä thaimaalaista. Samoin asiakkaiden joukossa istuu silloin tällöin thaimummeleita.

vilay03

Vilayssa parasta on hyvä hinta-laatusuhde. Lounasaikaan on tarjolla parikin 10,50 euron hintaista menyyvaihtoehtoa, jotka sisältävät alkuruoan ja pääruoan tai pääruoan ja jälkiruoan. Kaikki raaka-aineet ovat raikkaita ja tuoreita.

vilay04
Alkuruoaksi valitsin kana-kookoskeittoa kasviksilla. Mukavan mausteisessa (vaan ei tulisessa) keitossa oli mm. tomaattia, herkkusieniää ja maissia.

vilay09
Ruokaseuralaiseni valitsi kanakevätrullia. Kevätrullat olivat kuulemma "ihan hyviä" ja kastike mukavan tulista, mutta "salaatinlehtiä on ihan liikaa". Salaatit saivat sentään valittajalta plussaa tuoreudestaan.

vilay05
Tältä näytti ruokaseuralaiseni kana-cashewpähkinäkastike. Minusta kastike maistui juuri niin herkulliselta kuin se näyttikin. Ruokaseuralaiseni sen sijaan ei pitänyt jostain kastikkeeseen käytetystä mausteesta. Minusta kastikkeessa maistui kumina, seuralainen epäili syylliseksi anista.

vilay06
Ja tässä oma inkiväärissä valmistettu kalani. Itse asiassa en edes tullut kysyneeksi, mistä kalasta on kyse. Kala maistui kalalta ja kasvikset olivat raikkaita. Inkivääri ei maistunut kovin voimakkaana.
Yleensä Vilayssa on ollut tilaa, mutta kahta isommalle ryhmälle kannattaa varata etukäteen. Vilayn pöytävarauksen voi tehdä paitsi suoraan, myös vaikkapa Fourchetten kautta.


Vilay
8, rue Tiphaine

Metro: La Motte-Picquet Grenelle/Dupleix

6 kommenttia:

  1. Ihana paikka! Rakastan thairuokaa ja vesi tulee ihan kielelle noita sun kuvia katsoessa. Tämä vinkki pitää nyt ehdottomasti laittaa talteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä jos tästä oli hyötyä! Paikka sijaitsee tosiaan kävelymatkan etäisyydellä Eiffeliltä. :)

      Poista
  2. Ravintolan vessa kertoo muuten aika paljon ravintolasta. Joskus oikein jään maleksimaan vessaan, jos vessa on kovin hieno. On ihanaa, jos on rullalla olevia pyyhkeitä, seinillä taidetta, pullossa käsivoidetta jne. Taidan olla vähän outo. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Tuolla kyllä vessa oli hieman tuollaista hengailuun kutsuvaa vessaa vaatimattomampi. ;) Mutta kyllä se vessa kertoo aina paljon ravintolan yleisestä hygieniatasosta.

      Poista
  3. Nomnom, nyt iski päälle välitön thairuoan himo... ja lounaaksi olin suunnitellut tacoja, että kiitos vaan. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.