lauantai 13. huhtikuuta 2013

Village Popincourt

Saint Ouenin kirppu- ja antiikkitorit tuntee moni, mutta myös Pariisin rajojen sisällä on tarjolla yllättäviä helmiä vanhoista esineistä kiinnostuneille.

Village Popincourt on rauhallinen, hyväntuulinen kortteli, jossa on useiden vanhojen tavaroiden liikkeiden lisäksi ruokapaikkoja ja gallerioita.

popin03

popin02

Raukean uneliaassa Village Popincourtissa on vaikea uskoa, että République-aukio ja vilkas rue Oberkampf ovat ihan vieressä.

popin04

Asiakaspalvelijat ovat aidosti ystävällisiä ja miellyttäviä. Esineitä saa tutkiskella rauhassa, kukaan ei hengitä niskaan.

popin05

Kuten kuvamassasta voi päätellä, tavarapaljous ja tyylien sekamelska oli minusta inspiroivaa. Mitään ei silti tarttunut mukaan, sillä tiedän kokemuksesta, ettei se kulunut karttapallo tai hassu tonttu välttämättä enää näytäkään niin hauskalta ja raikkaalta omassa hyllyssä.

popin08

popin09

popin12

popin13

popin16

popin17

popin18

popin19
Edustan lasipullon käyttötarkoitus jäi minulle vähän auki. Sen sijaan tuo taustalla oleva valtava lipasto oli ihana. Harmi ettei meille kyllä tarvita enää yhtään ainutta lipastoa. Ja millä tuon kuljettaisi kaupasta kotiin, 9. kerrokseen?

popin21
Sekamelska houkuttelee penkomaan.

popin22
Purnukoita laidasta laitaan.

popin23

popin24

popin25

En ole mikään antiikin asiantuntija, joten en osaa sanoa miten mahtavia löytöjä Village Popincourtin antiikkiliikkeissä voi tehdä. Hintahaitari ainakin ulottuu muutamasta eurosta muutamaan tonniin.

popin26

popin27

popin28

popin29
Leluliesi ja leluompelukone.

popin31

popin32

popin33

popin34

popin35

popin36

popin37

popin38

popin39

popin40

popin41
Tajusin taas uuden tarpeen: meillä ei ole telinettä etanahaarukoille! Meidän etanahaarukatkin taitavat olla eriparisia.

popin42

popin45

popin46

popin48

popin49

popin50

popin51

popin52

popin53

popin54

popin55

popin56

popin57


Village Popincourt
Rue du Marché Popincourt/rue Neuve Popincourt/rue Ternaux/rue Jacquart
Metro: Parmentier/Oberkampf


28 kommenttia:

  1. Oh la laa, Pariisi mon amour <3 Ihania yksityiskohtia, ihana käväistä Pariisissa sinun kauttasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi, kun lähdit mukaan matkaan! Mukavaa viikonlopunjatkoa! :)

      Poista
  2. Leluliesi pääsi listalle, joten sinne sitten. Hei, pärjääkö siellä jo kevätkengillä :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomiselle on luvattu 23-25 °C, joten silloin kyllä, mutta onhan tää aika vaihtelevaa. :P Tennareilla olen hillunut pitkin talvea, mutta baltsuilla en ole oikein vielä tarjennut. Talvisaappaat ovat kyllä jo vähän kuumat. Ota tästä nyt selvää. ;)

      Poista
  3. Paljon ihania yksityiskohtia! Mikähän siinä on, kun minusta kaikkein ihanin oli tuo Esson öljykanisteri. :-D Tuommoisen haluaisin, vaikka en kyllä keksi sille yhtään käyttötarkoitusta. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, musta tuntuu että tuo päti aika moneen vastaantulleeseen esineeseen: sydäntäkouraisevan ihania, mutta ei oikein todellista käyttöä. Paitsi pölyn keräämiseen ja kissojen pudoteltaviksi.

      Poista
  4. Voi tämä oli ihana kierros kirpparifriikille! Paljon ihania ja erilaisia esineitä joita täällä harvemmin näkee, jos näkee. Tuommoiset paikat saavat sisäiset penkojan valloilleen; "entäpä jos täältä löytyisi jotain, kenties tuon oven takaa, tai tästä laatikosta, mitäs tuolla hyllyllä on" ;D

    Huh,sielläpä on jo lämmintä. Täällä on tihutellut vettä KOKO päivän. Harmaata, mutta mikä parasta, lumet sulaa ja vihreys voittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin on tosi sateista, siis kuuroja. Välillä vilahtaa aurinko, sitten taas sataa. Kevättä.

      Tuo rompekortteli on siitä viihtyisä, että siellä on suht rauhallista. Onhan tuo paljon pienempi kuin esim. Saint Ouen, mutta myös turvallisemman oloinen.

      Poista
  5. Aika kivoja juttuja tuolla.No ostitko ne etanahaarukat....Kiva kuvasarja! Meillä täällä on Jaffassa mahtava kirpputori;liian harvoin tulee sinne mentyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, jätin etanahaarukat hautumaan. ;D Itse asiassa meillä ei oikein syö etanoita kuin miekkonen, minusta ne otukset ovat rakenteeltaan vähän ällöjä. Siksi niitä on todella harvoin tarjollakaan. Mutta olishan tuollainen etanahaarukkateline jokaisen kunnon ranskalaiskodin perusvaruste! ;D

      Poista
  6. Ihania juttuja, olisin kotiuttanut noista aika monta! Pariisin kirppiksille kyllä kaipailen.. Seuraavaksi suuntanani on kuitenkin Tukholman kirppikset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tukholman kirppikset kuulostavat oikein mahtavalta vaihtoehdolta! Jään innolla odottamaan reportaasiasi! ;)

      Poista
  7. Minäkin tykkäsin tuosta lipastosta ja oli siellä yhdet kauniit lasitkin. Meillä on niin hirveästi kaikkea sälää, että tuollainen lipasto tulisi ihan tarpeeseen. Tosin saattaa olla, että se vain yllyttäisi ostamaan kaikkea lisää, kun olisi sitten paikka mihin tavaroita pistää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, tuo on niin totta, että mitä enemmän säilytystilaa, sitä enemmän roinaa niihin kertyy. Muutimme tähän kämppään puolta pienemmästä, ja kuvittelimme, ettei tuo isohko komero täyttyisi ikinä. Pari vuotta siihen sitten meni. Nyt se pullistelee siihen malliin, että pitäisi suunnitella vanhojen vaatteiden viemistä kierrätykseen.

      Poista
  8. Voih minä kannukeräilijänä bongasin tietenkin heti tuon kannun ja pesuvadin! Voi että! Olisin heti ostanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän ON ihan sun näköinen! Sinne jätin sen sua odottamaan... ;)

      Poista
  9. Ei hitsi, Pariisiin on siis lähdettävä mitä pikimmin uudelleen. Ihania tavaroita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! ;) Tuo on siitä kiva, että sinne eivät ole massat vielä rynnineet. Sunnuntaisin väkeä on vähän enemmän, mutta lähinnä korttelin asukkaita ja paikallisia hipsteriboboja, ei turisteja. :)

      Poista
  10. Mielikuvitus lahti kiitamaan, ihania! Yhden kuvan selkea seinakello sais tulla meille vaikka heti. Vilkuilen aina mikron kelloa ja usein aika vaan vilkkuttaa nollaa sahkokatkojen jalkeen. Jos vihanneskauppiaat suostuis myymaan puulootiaan, niin voisin ruuvata ne seinalle yopoydiksi. Kyselin jo muutamalta ja he luulivat mun etsivan polttopuuta! Shabby chic, mika se on?! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo seinäkello oli ainakin riittävän suuri! :D Mä tykkäisin kovasti shabby chic -tyylistä, mutta mun yritelmäni siihen suuntaan näyttävät usein vain shabbyltä, niin että se chic-osuus jotenkin katoaa. :D

      Poista
  11. St Ouen ei vedä antiikkista itseäni puoleensa ollenkaan, mutta tuollaisessa pienessä kyläkirppiksessä voisin käydä hypistelemässä. Kiitos Riina vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Ennen vierailua kannattaa vilkaista tuota nettisivua, niin löytää kaikki liikkeet. Ne ovat lähekkäin, mutta eivät ihan vierivieressä. Kannattaa myös tarkistaa ne aukioloajat, maanantaisin kaikki taitavat olla suljettuina, sunnuntaisin avoinna.

      Poista
  12. Ihania juttuja! Tuon lipaston nahdessani alkoi ihan vatsanpohjasta pistelemaan, samoin leikkiompelukone, tuo iso peili ja keinuhevonen seka hattunaulakko....joo ja mitaan ei tarvita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuommoisissa paikoissa jotenkin oudosti ihmiselle ilmenee ihan uusia tarpeita! :D Tuo lipasto oli kyllä mahtava. Se oli myös valtavan suuri, siis minua korkeampi ja leveyttäkin riitti.

      Poista
  13. Voi ihanaa, toukokuun eka viikonloppu piipahdamme Pariisissa ja nyt löytyi se oikea kortteli minulle:) Kiitos suuresti! Muutenkin kiva seurailla blogiasi, aina mieluusti hetken viivähtää Pariisin pyörteissä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista! :) Kannattaa tosiaan tarkistaa aukioloajat etukäteen. Valtaosin paikat ovat maanantaisin suljettuina ja muuten aukeavat puolilta päivin (viikonloppuisin myöhemminkin).

      Kivaa matkaa! Eilen oli ensi kertaa kesäinen sää, ehkä tuurilla tämä riemu jatkuu vielä vierailunne aikaan. :)

      Poista
  14. Ihania yksityiskohtia olet taas kuvaillut. Toi lipasto on minunkin mielestäni todella kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lipasto oli siitäkin hieno, että se oli niin ajaton, ja sopisi todella monenlaiseen sisustukseen, paitsi ehkä todella moderniin tyyliin. Jos tuon kuljetusongelman vain jotenkin ratkaisee. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.