Leipomoita/konditorioita
- Du Pain et des Idées; trendikäs ja kehuttu leipomo 10. kaupunginosassa (Canal Saint Martin)
- Berko - Bageleita ja kuppikakkuja 4. kaupunginosassa (Marais)
- Berko - Bageleita ja kuppikakkuja 4. kaupunginosassa (Marais)
- Frédéric Pichard; palkittuja patonkeja ja herkkukakkuja 15. kaupunginosassa
- La Gambette à Pain; Gault-Millaun Pariisin parhaaksi leipomoksi vuonna 2010 valitsema julkkisleipurin oppi-isä 20. kaupunginosassa
- L'Atelier des Gâteaux by Audrey; kaikenlaisia kuvankauniita kakkuja ja kakuntekokursseja 6. kaupunginosassa
- L'Atelier des Gâteaux by Audrey; kaikenlaisia kuvankauniita kakkuja ja kakuntekokursseja 6. kaupunginosassa
- La Patisserie by Cyril Lignac; Ranskan Jyrki Sukulan (sokeri)leipomo 11. kaupunginosassa
- La Tarte Tropézienne; mm. samannimisiä leivonnaisia myyvä sokerileipomo 6. kaupunginosassa
- La Tarte Tropézienne; mm. samannimisiä leivonnaisia myyvä sokerileipomo 6. kaupunginosassa
Karkkikaupat/herkkupuodit
- Affären - ruotsalainen kauppa, josta löytyy pohjoismaisia pikkuherkkuja ja ruokatavaraa; 9. kaupunginosa.- A la mère de famille - Pariisin vanhin herkkupuoti, suklaata ja ranskalaisia sokeriherkkuja macaroneista calissoneihin; 9. kaupunginosa.
- Käramell - ruotsalaisia karkkeja ja vähän muutakin pohjoismaista tavaraa koti-ikävän lievitykseen; 9. kaupunginosa
- Puerto Cacao - Reilun kaupan raaka-aineista valmistettuja suklaaherkkuja; 12. kaupunginosa
Erikoisherkkuja
- Éclair (pari sanaa myös täällä); ranskalainen version ns. rosinamunkista. Oma suosikkini makeiden ranskalaisleivonnaisten joukossa.
- Café Gourmand; paras jälkiruokavalinta ikinä.
- Carambar; legendaarinen toffeekarkki, jonka kääreisiin on painettu puujalkavitsejä.
- Gateaux des rois; (etelä)ranskalainen herkku joulunpyhiin.
- Jouluhalko; ranskalainen jouluherkku jälkiruokapöytään
- La Trinquelinette -hillo; satumaisen hyvää pientuottajan herkkuhilloa, saatavilla mm. erikoisherkkuliikkeistä ja Bon Marché -tavaratalon ruokaosastolta
- Macaron; pientä vertailua ja historiikinpoikasta ranskalaisten leivonnaisten tähtituotteesta
- Nutella (ja sen palmuöljyttömät vaihtoehdot)
- Orangina
- Religieuse; éclairia muistuttava täyteleivonnaisherkku
- Suklaamunia ja muita pääsiäiserikoisuuksia pariisilaisittain
- Pariisin suklaamessut - Salon du Chocolat (järjestetään vuosittain loka-marraskuun vaihteessa)
- Pariisin omat cola-juomat (Parisgo Cola ja Paris Cola)
- Tarte tropézienne; täytepullaherkku suoraan Rivieralta
- Café Gourmand; paras jälkiruokavalinta ikinä.
- Carambar; legendaarinen toffeekarkki, jonka kääreisiin on painettu puujalkavitsejä.
- Gateaux des rois; (etelä)ranskalainen herkku joulunpyhiin.
- Jouluhalko; ranskalainen jouluherkku jälkiruokapöytään
- La Trinquelinette -hillo; satumaisen hyvää pientuottajan herkkuhilloa, saatavilla mm. erikoisherkkuliikkeistä ja Bon Marché -tavaratalon ruokaosastolta
- Macaron; pientä vertailua ja historiikinpoikasta ranskalaisten leivonnaisten tähtituotteesta
- Nutella (ja sen palmuöljyttömät vaihtoehdot)
- Orangina
- Religieuse; éclairia muistuttava täyteleivonnaisherkku
- Suklaamunia ja muita pääsiäiserikoisuuksia pariisilaisittain
- Pariisin suklaamessut - Salon du Chocolat (järjestetään vuosittain loka-marraskuun vaihteessa)
- Pariisin omat cola-juomat (Parisgo Cola ja Paris Cola)
- Tarte tropézienne; täytepullaherkku suoraan Rivieralta
Satunnaisia reseptejä
(...vaikkei tämä reseptiblogi olekaan)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi. Kommentit ovat tämän blogin suola. Ja pippuri. Ja sokeri.